+385994368870  info@inrebus.hr

Projekt uspostave sustava upravljanja informacijskom sigurnošću (eng. ISMS). Sustav se implementira prema normi ISO 27001. Uz ovaj sustav, korisnik ima mogućnost dimenzionirati sustav upravljanja sigurnošću prema vlastitim potrebama i značajkama IT sustava i radnih procesa. Cijeli sustav se dimenzionira i prilagođava naručitelju, a isporuka su aplikacije i uvježbane repetitivne aktivnosti koje omogućuju održivost sustava upravljanja sigurnošću.

Benefiti za Naručitelja

Benefiti uspostave ISMS-a;

  • Porast stupnja sigurnosti informacija;
  • Uspostava procesa sigurnosti te procesa ISMS;
  • Bolja vidljivost u partnerskim odnosima i bolji rejting na tržištu;
  • Usklađenje poslovne strategije i procesa sigurnosti informacija;
  • Ispunjenje tržišnih zahtjeva za usklađenošću;

 

Ključni čimbenici

Prvi ključni čimbenik za uspješnu realizaciju projekta je u prvom redu prepoznavanje ciljeva projekta i podrška istog od strane rukovodstva  društva

Drugi važan čimbenik je spremnost ukovodstva  da implementira nove procese u poslovanje. Pri tome treba imati na umu, da isporuka projekta daje između ostalog smjernice i ponavljajuće procedure, koje daju ukovodstvu i mogućnost da nove procese implementira prema planu i ciljanom vremenu, te da se implementacija mjeri. Ovo znači fleksibilnost primjene novih procesa prema poslovanju i prioritetima.

Treći važan čimbenik je dostupnost djelatnika Naručitelja i pravovremeni pristup informacijama potrebnim za izvođenje projekta.